Man skal lægge ører til meget hos JobCare …

Af Astrid Sofie Friis, Marketingkonsulent, JobCare


Hos JobCare tilbyder vi NADA til alle borgere, der er i ressourceforløb hos os. På nuværende tidspunkt afholder vi NADA-café i vores lokaler i Glostrup en-to gange om ugen.

Faglig koordinator i Glostrup, Mette Eriksen, står for NADA-caféen, og hun fortæller følgende:

- Vi tilbyder NADA til alle borgere på ressourceforløb. Helt kort fortalt er NADA en metode til at få folk mere i balance. Man bruger nåle ligesom til akupunktur, og det hjælper til bl.a. at give ro og skabe fokus hos modtageren. Stress, abstinenssymptomer, rastløshed, nervøsitet mv. bliver dæmpet med NADA Recovery, som i øvrigt også egner sig godt til at understøtte en rygestop-proces.

NADA er en såkaldt kontinuerlig recovery. Det vil sige, at jo flere gange, man modtager NADA, jo hurtigere/bedre mærker man effekten af det. JobCare tilbyder som nævnt ovenfor pt. NADA en-to gange om ugen for dem, der er interesserede.

På besøg i NADA-caféen

JobCares NADA-café er ikke en café i traditionel forstand. Når man ankommer, og caféen begynder, får man lagt nåle, og så sidder man med dem i ørerne i 45 minutter. Det varierer, hvor mange der er til NADA Recovery – det kan være alt fra én til 8-10 personer. Derfor er det ofte sandsynligt, at man sidder sammen – i samme rum.

- Første gang, man kommer til NADA, tager vi en kort dialog om, hvad det er, jeg gør. Borgeren får mulighed for at fortælle lidt om sig selv og sine forventninger til NADA, og så har vi en kort dialog ud fra det. Vi tager altid udgangspunkt i den enkeltes behov og udfordringer, når vi laver NADA Recovery, fortæller Mette og fortsætter:

- Vi opfordrer til, at man bruger de 45 minutter, man sidder med nålene, til rigtigt at få slappet af. Nogle sidder med musik i ørerne, andre ser serier på telefonen og andre igen noget helt tredje. Det bestemmer man selv. Og når de 45 minutter er gået, siger vi tak for i dag.

Mette anbefaler, at man laver en dagbog over sit NADA-forløb for at kortlægge, hvordan man oplever det, og om man oplever en effekt. Og det kan man så tale igennem med JobCares konsulent, hvis der er behov for det.

Få mere at vide om NADA-café hos JobCare

NADA-caféen finder sted i vores lokaler på Kærmindevej 6. Kontakt os, hvis du gerne vil høre mere om, hvordan en NADA-café forløber, og/eller du er nysgerrig efter at få mere at vide om, hvordan NADA kan være effektivt for borgere i ressourceforløb.

Hvad er NADA?

NADA står for National Acupuncture Detoxification Association og er en metode til at få folk mere i balance. Det er medvirkende til at afbalancere og styrke kroppens funktioner samt genskabe indre ro og fokus hos modtageren. Metoden er udviklet i 1974 af psykiater Michael Smith og hans medarbejdere på Lincoln Hospital i South Bronx New York.

NADA kan bruges i de situationer, hvor en person har brug for stabilitet, bedre stress-håndtering (herunder rastløshed, angst, vrede, søvnproblemer mv.), kognitive funktioner, håndtering af følelser, fokus og meget andet.

Hvem gavner NADA?

Alle kan have glæde af NADA, men særligt personer, der har mistet sin indre ro og kontrol kan have god effekt af metoden – ikke mindst i kombination med samtaler, coaching, mindfulness mv.

NADA kan være med til at afhjælpe eller lindre:

  • Stress
  • Hovedpine
  • Smerter
  • Angst, uro og bekymring

NADA kan være med til at styrke eller regulere:
• Søvn
• Knogler, led, muskler
• Immunforsvaret
• Kroppens evne til at udskille affaldsstoffer
(f.eks. medicin og/eller alkohol)
• Hormonbalancen
• Humørsvingninger
• Fordøjelsen
• Puls og blodtryk

NADA er ikke akupunktur

Selv om der er flere lighedspunkter, skal NADA ikke opfattes som akupunktur, men i stedet som recovery og empowerment. I NADA handler det hovedsageligt om den personlige proces – om borgeren, der arbejder med sin egen kraft. Tanken er, at NADA sætter processen i gang, så borgeren kan finde sine indre ressourcer og værdier frem og imødekomme forandring.

Det gør ikke ondt at modtage NADA. Nålene er meget tynde, så metoden er så godt som smertefri. Dog kan man i visse tilfælde mærke et lille prik, når nålen sættes i. Er man ny i NADA-universet, er det derfor muligt at starte blidt ud hos JobCare, så man begynder med tre nåle i ørerne i stedet for fem.

Uanset antallet af nåle er det meget almindeligt at blive meget træt under NADA. Trætheden fortager sig dog hurtigt, når nålene er taget ud.

”Non for profit”

NADA-metoden er ikke udtænkt for at generere en masse penge. Tværtimod har metoden en social profil, og kongstanken bag er, at den skal kunne udføres af alle, der har lært den – når og hvor der er behov for det.


 

Facebooklinkedinmail