Video: Et CV med ADHD

Et CV med ADHD

Af Birgitte Malling, Marketingansvarlig, JobCare


"Et CV med ADHD"

Hvordan finder man sin vej på arbejdsmarkedet med et "skjult handicap" og når man føler sig anderledes end andre?

Natasja lever med diagnosen ADHD.
- Et skjult handicap, som har gjort det vanskeligt for hende, at finde sig til rette på arbejdsmarkedet.

Hendes fortid som ledig har været udfordrende og Natasja har haft mange ideér til hendes fremtid på arbejdsmarkedet - lige fra blomsterhandler til børnehaver og har således været sendt ud i mange retninger.

 

"Der har altid været noget anderledes med mig - jeg har svært ved at koncentrere mig.
Men min arbejdsgiver skal vide, at jeg har ADHD - det er en vigtig del af mig."
fortæller Natasja samtidig med, at hun forklarer, at faste rutiner er godt når man har ADHD.

 

På et tidspunkt blev Natasja tilknyttet JobCare og her mødte hun konsulenten Mette, som gjorde sig umage med, at finde ud af hvad Natasja havde lyst til for, at finde den rigtige retning fremadrettet. Mette foreslog en "snusepraktik" hos Mc Donalds, da køkkenarbejde er en af Natasjas interesser. I en snusepraktik får man lov til, at afprøve nogle af arbejdsopgaverne, hilse på nye og måske kommende kollegaer, høre deres baggrundshistorier og få en fornemmelse af hvad jobbet indeholder.

Natasja startede herefter i virksomhedspraktik hos Mc Donalds. Et arbejde, som kan være hårdt og stressende, men med meget rutine. Natasja oplevede, at det var svært, at huske det hele i starten og JobCare konsulenten foreslog hende derfor, at skrive udfordringerne ned i en slags dagbog eller tegning efter arbejde.

Natasja fik styr på det hele, blev rigtig glad for sit job og sine kollegaer og hendes praktikophold hos Mc Donalds førte til en fastansættelse i fleksjob.

borgerhistorier

Facebooklinkedinmail